אם אי פעם ביקשתם מהרכב שלכם למלא אחר הוראות או שהשתמשתם בטלפון החכם שלכם כדי לשנות את הטמפרטורה בבית, אז השתמשתם בפונקציות IoT. המונח IoT מתייחס למכשיר שיכול להתחבר לאינטרנט כדי לשלוח ולקבל נתונים. מכשירים אלה צוברים פופולריות במהירות וניתן למצוא אותם כמעט בכל תחומי החיים: מכוניות, הבתים ואפילו מסעדות. אולי אפילו שמתם לב לאנשים שלובשים מכשירי IoT. אם אתם בגיל השלישי או הרביעי שמחפשים לחיות בצורה עצמאית ונוחה יותר בבית, מכשירי IoT עשויים להוות פיתרון נהדר לבעיות נפוצות. מכשירים חכמים בתחום הבריאות בפרט הם אחד המגזרים הצומחים ביותר ומאפשרים לאנשי הקהילה הוותיקה לטפל בעצמם ביתר קלות.
אז מה זה IoT?
המונח IoT פירושו "אינטרנט של הדברים". מכשיר IoT הוא מכשיר שבאופן מסורתי היה "טיפש", או שאינו מחובר לאינטרנט, אך תוכנן מחדש כדי לשלוח ולקבל נתונים דרך רשת האינטרנט. מכשירי IoT נקראים "חכמים", כמו בתרמוסטט חכם או בשעון חכם, מכיוון שהם מופעלים על ידי חיבור לאינטרנט.
לדוגמא, לבקבוק מים מסורתי יש כבר מטרה: להחזיק מים. עם זאת, כעת תוכלו לקנות בקבוק מים חכם העוקב אחר כמות המים שאתם שותים בכל יום ושולח נתונים אלה לאפליקציה בה תוכלו לעקוב אחר צריכתכם ולמסור לכם נתונים על האופן בו אתם צורכים מים, האם אתם צורכים יותר או פחות ביחס לטמפרטורה או הפעילות שלכם לאותו יום.
יצאתם מהבית ולא זוכרים האם כיביתם את האור?!
היום כבר אפשר לסגור את האור מרחוק על ידי אפליקציה מתאימה
מה הם יישומים של IoT?
אז, למה שתרצו שהתרמוסטט או השעון שלכם יהיו מחוברים לאינטרנט? להלן מספר דוגמאות לכך שהמכשירים החכמים הללו יכולים להפוך את החיים לנוחים ויעילים יותר.
לדוגמא תרמוסטטים חכמים רבים גם "לומדים" על התנהגותכם ומשתמשים במידע זה כדי לחסוך בחשמל.
תוכלו להדליק נורה באמצעות פקודה קולית או עם הטלפון החכם.
ומה עם שעון חכם? שעון חכם לדוגמא, יכול לעזור במעקב אחר נתוני השינה ובצעדים לאורך כל היום. הם מצוידים בחיישנים המאתרים צעדים ותנועות אחרות, כמו באילו זמנים אתם מסתובבים במהלך השינה שלכם. אתם יכולים לתכנת את השעון החכם או מכשיר הכושר שלכם כדי להעביר נתונים שהשעון צבר ישירות לרופא שלכם או לאחות כדי שיוכלו לסייע במעקב אחר הפעילות שלכם.
רמקולים הם מזמן לא רק בשביל להאזין למוזיקה, למשל קחו את הרמקול החכם של Amazon Echo או Google Home כדי להשמיע מוזיקה, לשמוע את תחזית מזג האוויר, או אפילו לקבל עזרה במתכון. למשל, תוכלו להגיד "גוגל, תנגן את הביטלס", או לשאול, "אלקסה, כמה כוסות סוכר יש להוסיף?" והרמקול יגיב.
תוכלו גם להשתמש במקרר חכם כדי לגלות את הטמפרטורה והמלאי בפנים מבלי לפתוח את הדלת. מכשיר כזה יכול גם להציג בפניכם את רשימת המצרכים הנדרשים לקראת הכנה של רשימת קניות עבור מה שתוכלו לקנות בהמשך.
תוכלו להשתמש גם ברצועות חכמות או שעון כדי לפקח על לחץ הדם או על קצב הלב. מכשירים אלה הם לבישים ומבצעים מעקב סביב השעון אחר הסימנים החיוניים שלכם. אם רמות אלה עוברות לטווח מסוכן, הן יודיעו אוטומטית לספק שירותי הבריאות או למשיב חירום שקבעתם מראש.
תריסים חכמים לדוגמא יכולים לשמש בכדי להתאים את כמות אור השמש המותרת לחדרים בבית מבלי שתצטרכו לעזוב את הכיסא. יישום זה יכול להועיל במיוחד למבוגרים הסובלים מדלקת פרקים או קושי פיזי אחר.
תוכלו להשתמש גם בכרית חכמה כדי לעזור להתריע למטפלת אם קמת מהמיטה או כדי לעקוב אחר השינה שלך בלילה. אלה יכולים להועיל אם החולה מתאושש למשל מניתוח, וזקוק לעזרה בסביבתו.
3 דרכים בהם IoT מועיל לגיל השלישי:
1) נוחות-
ייתכן שכבר קיבלתם תחושה כיצד מכשירי IoT יכולים להקל על בני גיל 60+ בחיים מהדוגמאות הקודמות. אחת הדרכים הגדולות ביותר בהן הם יכולים לעזור היא על ידי הקלת המשימות היומיומיות. לדוגמה, קניית נייר טואלט יכולה להיות פשוטה כמו לבקש מהרמקול החכם לרכוש את הפריט ואז להמתין שיגיע לדואר. זה גם יכול להפחית את הצורך לקום בלילה, הודות למכשירים שיכולים להפעיל מאוורר או את המיזוג דרך הטלפון. מכוניות חכמות יכולות לעזור על ידי שמירת הכתובות הפופולריות שלך וניווט עבורך, על ידי פקודה קולית להפעלתה, תוכלו לומר "סע הביתה" או "נווט אל הסופרמרקט" במקום להשתמש בשם הרחוב או במיקום גיאוגרפי אחר.
2) בטיחות-
מכשירי IoT יכולים לסייע באבטחת המחיה של בני הגיל 60+ עצמאים. לדוגמה, אתם או המטפלת שלכם יכולים לבחור להתקין חיישן תנועה המתריע על חוסר תנועה או תגובה, לאורך תקופה ארוכה. משמעות הדבר היא שעזרה תגיע מהר יותר לאחר נפילה או מחלה. מכשירי IoT יכולים גם לעקוב אחר שינויים באיכות האוויר, הטמפרטורה, הלחות או הפחמן החד-חמצני, ולהודיע לבעל הבית או המטפל אם הרמות נופלות מתחת לרמה מקובלת.
3) אבטחה ביתית-
מכשירים חכמים מראים פוטנציאל לשיפור האבטחה בבית באמצעות מנעולים חכמים, מצלמות וחיישנים. מכשירים אלה יכולים להודיע לבעלי בתים אם יש פריצה או סתם פעילות יוצאת דופן מחוץ לביתם. הם יכולים גם לעזור לבני הגיל השלישי לפקח על בתיהם באופן עצמאי, מבלי להסתמך רק על חברת האבטחה. משתמשים אלה יכולים לגשת לעדכוני מצלמה, לפתוח ולנעול דלתות ולהפעיל או לבטל חיישנים ישירות מהסמארטפונים שלהם.
בני גיל 60+ יכולים להשתמש במכשירי IoT כדי לפקח על אזעקות העשן שלהם וגלאי הפחמן החד-חמצני במכשירים האישיים שלהם. הם יכולים לכבות את אזעקת העשן שלהם מהטלפון שלהם אם הם חווים אזעקת שווא מארוחת ערב שרופה, למשל, מבלי שיצטרכו להגיע לתקרה כדי להשבית את המכשיר עצמו.
גידול של מכשירי IoT-
שוק "האינטרנט של הדברים" (IOT) הציג צמיחה מדהימה בעשור האחרון, אנליסטים צופים שהוא ימשיך לצמוח בקצב מרשים. מגזין 'פורבס' האמריקאי צופה כי IoT יצמח בשיעור של 28.5% בשנה, תוך שמירה על התפתחות תעשיית ה- IOT עם יעד של 457 מיליארד דולר עד 2020. הם גם מאמינים כי הסקטור שיצמח במהירות רבה בתחום הוא סקטור אלקטרוניקה הצרכנית, ואחריה פתרונות רכב, בריאות ומדעי החיים. פירוש הדבר שסביר להניח שנראה מכשירים רפואיים רבים יותר שיעזרו למבוגרים להישאר בריאים ועצמאיים לאורך זמן.
לא רוצים להישאר מאחור?!
רוצים להבין טוב יותר באילו מוצרים טכנולוגיים תוכלו להשתמש בכדי לשפר את חייכם?
צרו איתנו קשר, חברת TechBuddy תעזור לכם בבחירת המוצר הנכון עבורכם ואף תעזור לכם בהתקנתו!
Opmerkingen