מי מאיתנו לא מכיר את הבעיה? הראוטר שלנו בסלון והאינטרנט האלחוטי עובד טוב (בתקופת הקורונה שהשימוש באינטרנט בשיאו החוויה לא איכותית גם שאנחנו מאוד קרובים לראוטר) אך איך שאנחנו מתרחקים טיפה האינטרנט נתקע. שלא לדבר על לגלוש מחדר השינה....אין דבר מתסכל יותר מאשר לשלם תשלום חודשי לחברת האינטרנט ולחוות גלישה איטית ולא מספקת.
הכתבה הבאה תסייע לכם להתגבר על המכשולים ולחוות גלישה מהירה וחלקה.
במאמר הקודם סיקרנו סוגים שונים של כבלים נפוצים אצלנו בבית (לא קראתם/ן? זה ממש כאן!)
הפעם נשתחרר מהכבלים ונעסוק בבעיה הנפוצה ביותר שאנחנו נתקלים בה-
הרשת האלחוטית (WiFi) פשוט לא מכסה את כל הבית בצורה אופטימלית.
בעידן בו הבית החכם או בשמו השני ה – Internet Of Things (או IOT בקיצור) הופך נפוץ יותר, מכשירים רבים יותר מחוברים לרשת הביתית, מה שמצריך חיבור אלחוטי יציב ומהיר. גם בבתים שאינם חכמים, נפוץ למצוא חדר שבו הקליטה לא אופטימלית כלל, מה שגורם לתכנים להיטען באופן איטי במיוחד או אפילו לא להיטען כלל.
שנייה, מה זה בכלל ראוטר?
מה ההבדל בין אינטרנט אלחוטי לבין רשת אלחוטית?
נכון, כמעט שכחנו את מושגי הבסיס!
חשוב להכיר:
מודם המודם הוא השער המאפשר חיבור אל מה שנקרא World Wide Web (כן, אלו אותם הWWW שמקלידים בתחילת כל אתר!)
נתב (ראוטר) הנתב (ראוטר בלעז), כשמו כן הוא - מנתב נתונים בתוך הרשת. הנתב יכול להיות בעל יכולות אלחוטיות, מה שהופך אותו לנתב אלחוטי. נתבים יכולים להגיע עם או ללא מודם מובנה. רוב הנתבים המסופקים על ידי חברות התקשורת בארץ מכילים בתוכם גם מודם.
רשת אלחוטית (WiFi) נתבים בעלי יכולת אלחוטית מספקים רשת אלחוטית, הנקראת גם WiFi (קיצור של Wireless Fidelity). הרשת האלחוטית תאפשר למכשירים בעלי יכולות אלחוטיות להתחבר אל הנתב.
אחרי שהכרנו את מושגי הבסיס, חשוב להבין שרשת יכולה להיות רשת ביתית סגורה, מנותקת מהאינטרנט, או רשת ביתית עם חיבור לאינטרנט. המאמר הזה עוסק בטיוב (אופטימיזציה) של הרשת האלחוטית הביתית, כדי להביא אותה לכל פינה בבית. טוב, לא נכביר במילים, הנה הטיפים:
1. מקמו את הנתב (ראוטר) במיקום מרכזי בבית
חשוב להבין - הנתב האלחוטי, "זורק" את האותות אותם הוא משדר לכל הכיוונים. הצמדת הנתב אל הקיר תגרום לו לאבד אזורים נוספים אליהם הוא יכול לשדר, ולנו לאבד חלק ניכר מטווח הקליטה
לכן, כדי לקבל טווחי שידור וקליטה אופטימליים, כדאי למקם את הנתב במיקום מרכזי בדירה ולא צמוד לקיר.
"אבל הכבל שמתחבר לנתב קצר! איך נציב אותו במקום מרכזי?!"
נכון, חברות התקשורת בד"כ יספקו כבלים שלא מתאימים להצבת הנתב במיקום אידיאלי, לכן ההמלצה שלנו היא לרכוש כבל ארוך יותר שיאפשר להציב אותו במיקום המועדף. ומכיוון שכבלים חשופים בבית הם לא מראה מלבב, המשיכו לעקוב אחרי הבלוג כדי ללמוד איך לפרוש את הכבלים בבית בקלות ובאופן דיסקרטי ככל האפשר.
צריכים עזרה בפריסת כבלים נכונה ואסתטית ?
2. רכשו ראוטר איכותי
אולי הטיפ החשוב ביותר. רובנו היום מקבלים מחברת האינטרנט שלנו (לרוב בדמי שכירות חודשיים) ראוטר. באופן טבעי, הראוטר שמסופק לנו אינו באיכות גבוהה והתשלום החודשי שאנחנו משלמים עליו מצטבר למאות ואף אלפי שקלים. במקום זאת, אנו ממליצים לרכוש ראוטר חדש, שביצועיו יהיו איכותיים בהרבה והכי חשוב - הוא יהיה שלכם ללא דמי שכירות.
צריכים ייעוץ לגבי איזה ראוטר לרכוש והיכן?
3. נקודת גישה (Access Point)
חובבי חיווט? (אל דאגה, אנחנו לא שופטים)
במידה והבית מצויד בנקודות רשת נוספות, תוכלו לייצר נקודות גישה אלחוטיות נוספות!
איך זה עובד? מקשרים באופן קווי בעזרת כבל רשת בין הנתב המרכזי לבין נתב נוסף המוגדר כנקודת גישה, או לבין מכשיר ייעודי שהוגדר למטרה זו. אותם מכשירים יקבלו נתונים מהנתב הראשי וישדרו את הנתונים באופן אלחוטי.
לכל אחד ממכשירי הקצה הללו יש יכולות ומגבלות שונות, החל מתדרי שידור וכלה במספר המשתמשים/מכשירים שיכולים להיות מחוברים בו-זמנית. מניסיון, מכשירי הקצה היציבים יותר שיספקו מהירות יציבה לאורך זמן, יהיו בד"כ אלו שיכולים לתמוך במספר רב של משתמשים בו זמנית.
ההתקנה של כל אחת מהיחידות הללו משתנה מדגם לדגם כמובן, אבל התהליך בדרך כלל יכלול התחברות אל ממשק הניהול והזנת פרטים בסיסיים של הרשת.
מעוניינים בייעוץ מקצועי עד אליכם הבייתה?
4. מאריך טווח (Repeater)
לא חובבי חיווט? (הגעתם למקום הנכון)
אם אין פריסה של כבלי רשת בבית, מאריך טווח הוא הפתרון הנכון.
מאריך הטווח משמש כתחנת ממסר, הוא יקבל את האות האלחוטי מהנתב ויעביר אותו הלאה. כלומר שאם הוא ממוקם היטב, יש לו את הפוטנציאל להרחיב את טווח הקליטה של הרשת האלחוטית בבית. צריך לזכור שהחסרון המרכזי של מאריך-טווח, הוא שהוא לא מגביר את האות המקורי אלא רק מעביר אותו הלאה. לכן, אם הוא ימוקם במיקום בו הוא מקבל אות חלש, יווצר צוואר בקבוק בינו לבין הנתב ומהירות הרשת שתשודר ממנו תהיה נמוכה.
הטכנולוגיה היום מאפשרת התקנה של מאריכי טווח בפשטות, לרוב בעזרת ממשק ייעודי לאחר חיבור לשקע חשמל.
רוצים לרכוש מאריך טווח איכותי ושנבוא להתקין להגדיר ולהדריך אתכם?
5. רשת אריג (Mesh Network)
אומנם זהו הפתרון היקר ביותר, אך האמין ביותר פרט לחיווט כל הבית. פתרון המיועד לבתים גדולים יחסית.
אם יש כבר מאריך טווח בבית, אבל הרשת עדיין מתנתקת או זוחלת, רשת Mesh היא ההמלצה האישית שלנו כדי להגיע למלוא הפטנציאל של הרשת האלחוטית בבית.
רשת Mesh היא רשת בה יחידות השידור השונות יודעות "לדבר" אחת עם השנייה ולהעביר משתמשים ביניהן בהתאם לקרבה אל כל אחת מהן. כך, במידה ותשבו בסלון, תתחברו אל היחידה שנמצאת בסלון ולא אל זו שנמצאת במסדרון. בצורה זו, מהירות הגלישה והחיבור יהיו אופטימליים בכל מקום בבית.
ישנן כמובן כמה חברות בשוק המציעות פתרונות Mesh, במחירים שונים ובאיכויות שונות. רובן בעלות תהליך התקנה והגדרה פשוט למדי.
רוצים להתייעץ לגבי רכישת מערכת Mesh לכיסוי רשת האינטרנט בצורה אופטימלית בכל רחבי הבית?
בואו נסכם
מקמו את הראוטר במיקום מרכזי ככל הניתן בבית, כדי לקבל טווחי שידור וקליטה אופטימליים.
רכשו ראוטר חדש איכותי יותר מהראוטרים שמספקות חברות התקשורת השונות.
השתמשו בנקודות גישה במקרה בו קיימת רשת קווית הפרוסה ברחבי הבית.
מקמו מאריך-טווח בין הנתב לבין המיקום עם הקליטה הבעייתית בבית.
השקיעו במערכת Mesh לגלישה אופטימלית בכל רחבי הבית.
הצלחנו ללמד משהו חדש? נהדר! שתפו הלאה כדי שחברים יוכלו להנות מהמידע הזה גם.
הפתרונות עדיין לא ברורים או מסובכים מדי להתקנה?
אין בעיה! אנחנו ב- TechBuddy נשמח לסייע בכל שאלה!
Komentáře