היכרות עם מערכות הגנה אינטרנטיות למכשירים הסלולרים של ילדיכם יכולים לעזור לכם לווסת את התוכן שמגיע אליהם.
כיום אנחנו כבר יודעים שחצי מהילדים בני ה-12 בארצנו מחזיקים בטלפון סלולרי חכם, משמעות הדברים היא, כמות גדולה של ילדים המחוברים לרשת אינטרנט וחשופים לתוכן לא הולם. לא תמיד נוכל להגן על ילדינו מפני התכנים שהם נחשפים אליהם דרך הסמארטפון שברשותם או של חבריהם אך כיום ישנן כבר אפליקציות שיכולות לעזור לנו לפחות לווסת את זרם התוכן הלא רצוי.
קיבצנו עבורכם 5 דרכים שבעזרתן תוכלו למזער את שטף התוכן הפוגעני לסלולרים של ילדכם, כאשר 3 מתוך 5 מציגות פתרון אפליקטיבי ואילו השאר, על ידי שינוי הגדרות קיימות במכשיר שלהם:
1)גוגל פמילי לינק (Family Link)
האפליקציה של גוגל מאפשרת לכל הורה לפקח על מה שהילד שלו עושה בטלפון הנייד, החל מהורדת אפליקציות, כניסה לאתרי אינטרנט, התכתבויות ועוד. בנוסף, ההורה יכול לשלוט על מה שנעשה בטלפון של הילד, כך למשל, להגביל את כמות השעות שהם מבלים מול הטלפון, לנעול את המכשיר ועוד.
על מנת שההורים יוכלו לשלוט על הנעשה בטלפון של הילדים,ראשית עליהם להתקין את האפליקציה פמילי לינק על גבי המכשירים הסלולרים שלהם, ליצור חשבון גוגל לילדים ולהתקין את חשבון הגוגל על גבי הסמארטפון של הילדים. במידה ולילדים יש כבר חשבון גוגל קיים, יהיה צורך לבצע התקנה מעט אחרת, אך עדיין יש צורך להוריד את האפליקציה גם במקרה זה.
כאשר הכל מותקן ומנוהל, ההורה יכול להתחיל לשלוט בטלפון של הילד ולדעת על הנעשה וזאת ללא אפשרות שהילד יוכל לבצע פעולות שההורה לא ידע עליהם.
2)נט נאני (Net Nanny)
Net Nanny מומלצת יותר למי שמחזיק סמארטפון מסוג אנדרואיד, מכיוון שאין תאימות ל- iOS. מלבד זה, תוכלו גם להשתמש ביישום במחשבי Windows ו- Mac.
יש לאפליקציה זו הרבה תכונות, פילטרים הניתנים להתאמה אישית והגדרות מקוונות לחלוטין. חשוב לקחת בחשבון שזוהי אפליקציה בתשלום, אבל אם אנחנו מדברים על בטחון ילדנו אולי כדאי לשקול זאת לחיוב.
3)אוור פאק (OurPac)
אפליקציה נוספת שתעזור לכם לנתר פעילות הסמארטפון אצל ילדיכם. ביחס לאפליקציה הקודמת היתרון באפליקציה זו, הוא שיש אותה גם לאנדרואיד וגם לאייפון ובנוסף יש אפשרות לנהל חשבון בחינם ואילו במידה ותיהיו מעוניינים לשלם תוכלו לקבל חשבון פריומיום שדרכו תוכלו לנהל מספר גדול יותר של מכשירים.
4)דבר נוסף שתוכלו לעשות בשביל שהילדים שלכם לא יחשפו בטעות לתוכן לא הולם הוא חסימות התראות הדפדפן:
א) אייפון- במידה ואתם אכן משתמשים בדפדפן ספארי, נכנסים להגדרות מכשיר, משם נכנסים לספארי, מסמנים חסימת פופ-אפ, ואפשר להיות טיפה יותר רגועים.
ב) אנדרואיד- במידה והדפדפן שלכם הוא כרום. נכנסים אליו, ולוחצים על שלוש הנקודות שמובילות לתפריט. משם להגדרות, הגדרות אתר, בוחרים ב"פופ-אפ" ומגדירים אותו כחסום. אפשר גם לחסום התראות מאתרים. נכנסים שוב לתפריט ההגדרות ומשם להתראות. אפשר לחסום אתרים ספציפיים מפני משלוח התראות, או לחסום באופן כללי כך שהמכשיר לא יקבל התראות מאתרים.
5) סינון הודעות ספאם דרך האנדרואיד והאייפון:
תוכלו להגדיר לילד קבלת שיחות רק מרשימת אנשי הקשר, באמצעות כניסה למצב "נא לא להפריע". מתפריט ההגדרות בוחרים בצלילים, ומשם במצב DNDבמסך הזה תוכלו להגדיר קבלת שיחות והודעות אך ורק מאנשי הקשר הרשומים במכשיר - פתרון נהדר לילדים שממילא מחזיקים ברשימות קצרות ומוגדרות. קחו בחשבון שבמצב זה, אם תנסו לתפוס את הילד ממספר לא מזוהה - הוא לא יקבל את השיחה או ההודעה.
לסיכום, ישנם לא מעט פתרונות נוספים לבעיית החשיפה לתוכן לא הולם בקרב ילדים, במאמר זה הצגנו 5 מהם, כך
שתוכלו לבחור מתוך ה - 5 את הפתרון האולטימטיבי עבור משפחתכם.
מעוניינים לקבל קורס או הדרכה בנושא זה או בנושאים טכנולוגיים אחרים?
מעוניינים לקבל הדרכה על מכשיר הטלפון הנייד, המחשב האישי או כל מוצר טכנולוגי אחר?
מוזמנים ליצור איתנו קשר לפרטים נוספים! - 073-396-6301
Comments